Maria skal deltage i sin første triatlon: - Jeg har brug for en udfordring, der gør mig motiveret til at træne

Maria Nygaard fra Lundby har meldt sig til Karrebæksminde Triatlon for at tilføje en ekstra motivation til sin fitness. Over de næste måneder skal hun gennem intens træning for at klare den største fysiske udfordring i sit liv indtil nu.

Maria Nygaard har sat sig et ambitiøst mål – at deltage i sin første triatlon ved Karresbæksminde Triatlon i 2023. Det kræver en masse hårdt arbejde og dedikation for den 32-årige fysioterapeut fra Lundby men hun er ivrig efter at tage udfordringen op og nå sit mål.

Netop det at have et mål er den primære årsag til, at Maria har tilmeldt sig den kvarte ironman i Karrebæksminde, hvor deltagere skal tilbagelægge 950 meter svømning, 50 kilometer cykling og til sidst 10,5 kilometer løb.

– Jeg har været ivrig løber i mange år, men da jeg begyndte at svømme for nogle år tilbage, var det supersvært at finde motivationen til at få mig selv ud ad døren klokken seks om morgenen inden arbejde. Jeg havde brug for en eller anden udfordring, som kunne være med til at holde motivationen kørende. Noget som gjorde, at jeg blev nødt til at hive mig selv ud ad døren og træne, fortæller Maria Nygaard og fortsætter.

– Jeg har i lang tid tænkt, at det kunne være fedt at prøve sådan en triatlon, men da jeg aldrig havde prøvet det før, vidste jeg ikke helt, hvordan fanden man lige bar sig ad med det.

Efter længere overvejelser tog hun i december så den endelige beslutning om at deltage i Karrebæksminde Triatlon. I den forbindelse søgte hun om at blive ambassadør for årets løb. Det blev hun.

Træning er godt for Marias sjæl

Med den store udfordring, som finder sted 3. juni på Enø, foran sig, har Maria skruet op for intensiteten på sin træning. Hun plejer at løbe og svømme mellem 1-3 gange om ugen, men nu er det planen, at hun i den kommende tid skal helt op på 5-7 gange om ugen, hvor hun skal træne et mix af svømning, løb og cykling.

– Det er en kæmpe motivation for mig selv at melde mig til det her triatlon. Jeg har lidt af lavt selvværd og lav selvtillid hele mit liv, og det her med at kaste mig ud i noget, hvor man tænker, at det kan man ikke, og man har lyst til at give op. Men når man så står i det, så finder man jo ud af, at det kan man faktisk godt. Det er utrolig godt for kroppen og det fysiske, men det har også en enorm terapeutisk effekt, forklarer Maria Nygaard.

Den helende effekt på sjælen, som fysisk aktivitet kan have, fylder utrolig meget i Marias træning. Hun fortæller, at hun for alvor begyndte at tage sin træning alvorligt, da hun for år tilbage befandt sig i et dårligt forhold. De hårde løbeture, hvor hun pressede sig selv til sit yderste og fokuserede på at præstere bedre og bedre, var med til at løfte hendes selvværd til et punkt, hvor hun kunne bryde væk fra den person, hun dengang var kærester med.

En uerfaren cyklist

I dag er Maria sammen med Kim, der er hendes største supporter i hendes triatlon-rejse. Han er erfaren motionscyklist og er primus motor på at lære Maria alle de forskellige tips og tricks, hun skal bruge på de 50 kilometer på cykel, som Karrebæksminde Triatlon indebærer. Heldigvis. For Maria har brug for al den hjælp, hun kan få. Hun har nemlig aldrig siddet på en racercykel, før hun for et par uger siden hentede en Specialized Tarmac SL7 i Næstved Cykel Center, som hun igennem sin rolle som løbsambassadør har fået lov at låne. – Når det kommer til at cykle, så starter jeg virkelig fra scratch. Min kæreste er heldigvis vildt god til at motivere mig og hjælpe mig, men han er også god til at være realistisk. Jeg kommer ikke til at bare flyve derudaf fra start, siger hun og fortsætter. – Men nu var jeg lige ude og prøve cyklen første gang forleden, og jeg tror bestemt, jeg godt kan blive grebet af det. Jeg var helt umulig at få af cyklen igen, for det har den der rytme, som svømning og løb også har, hvor man forsvinder ind i det.

Følg med, når øvelse gør Maria til mester

De næste måneder står på intens træning for Maria. Du kan løbende følge i hendes træning på Næstved Cykel Centers facebookside, hvor Maria vil komme med opdateringer fra cyklen, svømmebassinet og løbeturene.

Hendes mål er at ende med en samlet tid tæt på 3 timer. Mon hun lykkes?